Ambil Ubat ( post aku ni memanjang pasal ubat kan)

Today i went to pick up my supply of meds. the usuals plus my cholestrol pills. muda remaja dah makan pil kolestrol. alahai. 

So. this week, is a busy week for me. a lot of people that i knw were either admitted into a hospital, or work or visiting a hospital... 

And thats when i realised.. that i need to restocked my supply of meds.... 

nyaris nyaris aku pergi farmasi area pakai mask nak elakkan diri dikenali.. hehe.


so persoalan aku ialah... kenapa la bagi ubat sebulan sebulan. nanti kena gi sana lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bulan depan... 


bagi la 3 bulan sekali sampai next check up. tak perlu la aku pergi ambik ubat memanjang.. takde la aku nak telan semua pil haart tu sekali.. aku makan sebijik sebijik jugak setiap malam. ok. itulah luahan hati saya pada hari ini. 


p/s: kalau korang ternampak orang hensem kat hospital tu, please jangan tegur. aku tak ingin dikenali. 





Comments

  1. Ok, noted bro. Kalau mcm kurenggggg tu, aku tegur takpekan? Hahaha. Ok, take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tegur je la. hehe. tapi part hensem tu aku tipu je.

      Delete
  2. Salam bro tanye... Berape kos perubatan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kos perubatan utk hiv ialah free of charge. disubsidi oleh kerajaan untuk rawatan line pertama.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

2017

HAART ( ( Hari Kesepuluh)

Hidup ku